2 3 1 4 5 7 8 9 10 11 12 13 27 25 22 18 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 34 30 32

Beheer, Onderhoud & Energiemanagement Vastgoed

De staat van onderhoud van de gebouwen monitoren (inspectie), de meerjarenplanning, de budgettering, de contracten en toezicht houden op de uitvoering zijn essentiële aspecten van onderhoudsmanagement en vergen veel tijd. 
Naast het onderhoud neemt het energiemanagement van het gebouw een steeds prominentere plaats in.

STEP Engineering is gespecialiseerd in het onderhoudsmanagement en energiemanagement van gebouwen.

Energiemanagement: Van energiebesparing tot energieneutraal
Het energiemanagement van gebouwen is tweeledig, aan de ene kant is er het streven naar energiebesparing en aan de andere kant het zelf opwekken van duurzame energie om te komen tot energieneutrale gebouwen.

> Energiebesparing
Met betrekking tot energiebesparing voeren wij inventarisaties uit naar energielekken in de bestaande schil van gebouwen. Middels een infrarood camera wordt een warmtescan gemaakt.
Hiermee wordt  bepaald hoeveel energie er bij een bepaalde buitentemperatuur door koudebruggen en lekken wegstroomt en dus verloren gaat.

Wij adviseren hoe het energieverlies kan worden terug gedrongen en beoordelen de technische installaties van gebouwen in relatie tot de gebruikers.
Naast het toepassen van een betere algemene isolatie kunnen de genoemde acties leiden tot een significante besparing op de energiekosten.

Daarnaast heeft STEP Engineering ook ervaring met bijvoorbeeld daglicht gestuurde verlichting en recycling van het gebruikte water.

> Opwekken duurzame energie, op weg naar energieneutraal
Het ultieme doel is een energieneutraal gebouw, ofwel ‘Nul op de meter’ qua gas- en elektriciteitsverbruik.
In overleg met u als vastgoedbeheerder en/of eigenaar adviseert STEP Engineering u op het gebied van bijvoorbeeld de inzet van zonnepanelen, WKO, warmtepompen, winddelen etc.

Duurzaamheid: BREEAM
Vervolgens is BREEAM hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe én bestaande gebouwen te meten en te beoordelen. 
STEP Engineering heeft ervaring met het begeleiden en verkrijgen van de duurzaamheidscertificering onder BREEAM.

Meerjaren onderhoud planningen
STEP Engineering kan u alle werkzaamheden met betrekking tot het onderhoud uit handen nemen.
Beginnend met een inspectie, kunnen wij voor u meerjarenbudgetten opstellen, waarbij rekening wordt gehouden met een zo gelijkmatig mogelijk budget per jaar. Dit vertalen wij naar een meerjarenplanning. In overleg met u beoordelen wij de planning en kijken in relatie tot het beschikbare budget, waar de urgentie ligt en wat verschoven kan worden in de tijd. Correctief, preventief en achterstallig onderhoud wordt hierin meegenomen. 
Omdat de budgetten voor vastgoed beheer vaak onder druk staan, hebben wij ons gespecialiseerd in het verlengen van onderhoudscycly door toepassing van de juiste materialen in relatie tot de uitbesteding.

Begeleiding uitbesteding
Door onze brede kennis van de markt kunnen wij voor de uitbesteding van het werk goede contracten afsluiten met uitvoerende partijen, door enerzijds koppeling van meerdere aanvragen en anderzijds, het kiezen van de juiste aanbieders op basis van prijs / kwaliteit. 
STEP Engineering coördineert en begeleidt de aanbestedingstrajecten, doet projectbegeleiding en houdt toezicht op de uitvoering van onderhoud en verbouw van de werken.

 

Contact

linkedin button

+31 (0)591 646 246

+31 (0)6 2960 6029

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactformulier

Over STEP Engineering

STEP Engineering is een innovatief bedrijf op het gebied van engineering, project- en constructiemanagement en onderhoud. Vanaf de oprichting in 2008, heeft STEP Engineering voor veel opdrachtgevers, aansprekende opdrachten en projecten uitgevoerd.

Actueel

STEP Engineering BV
dinsdag, 19 december 2017 14:47
Eind november hebben wij de engineering aan onze opdrachtgever #Houtkonstruktie Friesland opgeleverd. Vandaag, 3 weken later, wordt door hen de laatste hand aan het casco gelegd. De derde verdieping, met 15 appartementen, staat er op. Zo snel én goed kun je dus tegenwoordig ontwerpen, engineren en bouwen. Een geweldige prestatie van alle betrokkenen! #TEK, #Kingspan, #pdb design
STEP Engineering BV
maandag, 27 november 2017 15:49
Van voormalig Martini hotel naar appartementen voor studenten. STEP Engineering heeft  de optopping met een vierde bouwlaag gemodelleerd in TEK. Een  mooi project in opdracht van #Houtkonstruktie Friesland. #TEK, #Kingspan
STEP Engineering BV
vrijdag, 22 september 2017 16:16
Heb jij een passie voor het ontwerpen en berekenen van mooie constructies ?  Word je van fraaie duurzame houtconstructies nog enthousiaster?   Lees dan snel verder en kijk of deze vacature interessant is voor jou!
STEP Engineering BV
dinsdag, 27 juni 2017 18:04
Lees het artikel over STEP Engineering in het Houtblad van deze maand: https://lnkd.in/gN2deRD
STEP Engineering BV
donderdag, 01 juni 2017 15:09
TEK school Middelstum aardbevingsbestendig Kingspan TEK elementen school Middelstum Groningen aardbevingsproof bevonden. Detailengineering door STEP Engineering. In samenwerking met @Vuurboom bouwmaatschappij, Youri Verwer van @Kingspan en Gert Noorman @Laagenergiebouw.
STEP Engineering BV
woensdag, 31 mei 2017 12:23
Schuurwoning Langelo Deze fraaie schuurwoning in kruislaaghout is nu in productie. 3D modellering en berekening door STEP Engineering in opdracht van @Derix.
STEP Engineering BV
donderdag, 06 april 2017 21:06
Realisatie ontsluitingsweg Enexis te Zwolle. Directievoering en begeleiding engineering door STEP Engineering. Ook voor uw civiele projecten kunt u bij ons terecht.
STEP Engineering BV
vrijdag, 31 maart 2017 11:38
Hotel Jakarta Amsterdam De eerste modules zijn in productie! #3D Modellering, #STEP Engineering
STEP Engineering BV
maandag, 27 maart 2017 14:29
Nieuwbouw Restaurant De Kamer en Bakker Bart, Marktplein Emmen. De linker houtconstructie is (bijna) in uitvoering. De uitbreiding van de serre aan de rechterzijde wordt nu uitgewerkt. Weer een mooi project van #STEP Engineering! #De Kamer, #Bakker Bart, #Woodteq, #CoArchitecten, #Emmen
STEP Engineering BV
vrijdag, 24 maart 2017 12:33
Vacature STEP Engineering: Gezocht Constructeur Bouwkunde Door de continue groei van onze werkzaamheden zijn wij op zoek naar een Constructeur Bouwkunde. Wil jij als Constructeur meewerken aan de realisatie van onze vele mooie projecten of ken jij iemand die interesse zou kunnen hebben, laat het ons weten! Tjalling Postma STEP Engineering BV info@step-engineering.nl 0591 646 246 / 06 2960 6029