2 3 1 4 5 7 8 9 10 11 12 13 27 25 22 18 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 34 30 32

Beheer, Onderhoud & Energiemanagement Vastgoed

De staat van onderhoud van de gebouwen monitoren (inspectie), de meerjarenplanning, de budgettering, de contracten en toezicht houden op de uitvoering zijn essentiële aspecten van onderhoudsmanagement en vergen veel tijd. 
Naast het onderhoud neemt het energiemanagement van het gebouw een steeds prominentere plaats in.

STEP Engineering is gespecialiseerd in het onderhoudsmanagement en energiemanagement van gebouwen.

Energiemanagement: Van energiebesparing tot energieneutraal
Het energiemanagement van gebouwen is tweeledig, aan de ene kant is er het streven naar energiebesparing en aan de andere kant het zelf opwekken van duurzame energie om te komen tot energieneutrale gebouwen.

> Energiebesparing
Met betrekking tot energiebesparing voeren wij inventarisaties uit naar energielekken in de bestaande schil van gebouwen. Middels een infrarood camera wordt een warmtescan gemaakt.
Hiermee wordt  bepaald hoeveel energie er bij een bepaalde buitentemperatuur door koudebruggen en lekken wegstroomt en dus verloren gaat.

Wij adviseren hoe het energieverlies kan worden terug gedrongen en beoordelen de technische installaties van gebouwen in relatie tot de gebruikers.
Naast het toepassen van een betere algemene isolatie kunnen de genoemde acties leiden tot een significante besparing op de energiekosten.

Daarnaast heeft STEP Engineering ook ervaring met bijvoorbeeld daglicht gestuurde verlichting en recycling van het gebruikte water.

> Opwekken duurzame energie, op weg naar energieneutraal
Het ultieme doel is een energieneutraal gebouw, ofwel ‘Nul op de meter’ qua gas- en elektriciteitsverbruik.
In overleg met u als vastgoedbeheerder en/of eigenaar adviseert STEP Engineering u op het gebied van bijvoorbeeld de inzet van zonnepanelen, WKO, warmtepompen, winddelen etc.

Duurzaamheid: BREEAM
Vervolgens is BREEAM hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe én bestaande gebouwen te meten en te beoordelen. 
STEP Engineering heeft ervaring met het begeleiden en verkrijgen van de duurzaamheidscertificering onder BREEAM.

Meerjaren onderhoud planningen
STEP Engineering kan u alle werkzaamheden met betrekking tot het onderhoud uit handen nemen.
Beginnend met een inspectie, kunnen wij voor u meerjarenbudgetten opstellen, waarbij rekening wordt gehouden met een zo gelijkmatig mogelijk budget per jaar. Dit vertalen wij naar een meerjarenplanning. In overleg met u beoordelen wij de planning en kijken in relatie tot het beschikbare budget, waar de urgentie ligt en wat verschoven kan worden in de tijd. Correctief, preventief en achterstallig onderhoud wordt hierin meegenomen. 
Omdat de budgetten voor vastgoed beheer vaak onder druk staan, hebben wij ons gespecialiseerd in het verlengen van onderhoudscycly door toepassing van de juiste materialen in relatie tot de uitbesteding.

Begeleiding uitbesteding
Door onze brede kennis van de markt kunnen wij voor de uitbesteding van het werk goede contracten afsluiten met uitvoerende partijen, door enerzijds koppeling van meerdere aanvragen en anderzijds, het kiezen van de juiste aanbieders op basis van prijs / kwaliteit. 
STEP Engineering coördineert en begeleidt de aanbestedingstrajecten, doet projectbegeleiding en houdt toezicht op de uitvoering van onderhoud en verbouw van de werken.

 

Contact

linkedin button

+31 (0)591 646 246

+31 (0)6 2960 6029

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactformulier

Over STEP Engineering

STEP Engineering is een innovatief bedrijf op het gebied van engineering, project- en constructiemanagement en onderhoud. Vanaf de oprichting in 2008, heeft STEP Engineering voor veel opdrachtgevers, aansprekende opdrachten en projecten uitgevoerd.

Actueel

STEP Engineering BV
vrijdag, 07 december 2018 16:29
Constructeur Bouwkunde gezocht! Heb jij een afgeronde HBO of WO studie en ben je gespecialiseerd in bouwkundige constructies? Heb je al enkele jaren relevante werkervaring en wil jij je (verder) ontwikkelen als (hoofd)constructeur? Of wil jij je als constructeur onderscheiden, door te werken met CLT houtconstructies? Kom dan met ons in gesprek om je ambities te bespreken en deze om te buigen in daden. Wij bieden jou: - een zelfstandige functie met veel vrijheid bij een groeiend bedrijf - deskundige collega’s - een no-nonsens en open bedrijfscultuur - gevarieerde (hout)projecten - geavanceerde tools, 2D en 3D teken- en rekensoftware (Revit, Robot Autodesk, Technosoft, CADWork, etc.) - uitzicht op een vast dienstverband (40-urige werkweek) Wat bied jij: - constructieve deskundigheid - enthousiasme en leergierigheid - zelfstandigheid - humor Zou jij je deskundigheid willen aanvullen aan ons team? En durf jij de 'next step' te maken? Neem dan contact op met Tjalling Postma, 06 2960 6029, of Arjan de Roo, 06 1317 7066.
STEP Engineering BV
vrijdag, 19 oktober 2018 20:42
Enkele jaren terug hadden we het steeds over 'BIMMEN'. Voor ons, als engineeringbureau, was het streven je hiermee te onderscheiden. Maar vandaag de dag is het vanzelfsprekend en doen 'we' niks anders! Uitgewerkt tot uitvoeringsniveau, tot de laatste clash, op de millimeter nauwkeurig. Hoe gelamineerd hout, CLT en staal samengaat, dat is toch mooi? Project Centrumgebouw Waterrijk Oesterdam in samenwerking met Wieger Moraal #trotsoponzemodeleurs
STEP Engineering BV
dinsdag, 17 juli 2018 19:23
Gisteren en vandaag de succesvolle plaatsing van 4 silo's en koeltoren voor het project 'Tuimeldroger' van Cumapol door de firma #Bouman.  Engineering, Project- en Constructiemanagement van het nieuwe gebouw en de productie installatie door STEP Engineering in opdracht van Cumapol. Voor de nieuwe productieinstallatie wordt een elders gedemonteerde procesinstallatie vrijwel volledig hergebruikt. Kortom, een circulair project in optima forma! Wij danken #Cumapol voor deze mooie opdracht!
STEP Engineering BV
woensdag, 27 juni 2018 08:30
Het is alweer 2 weken terug dat wij ons jubileum '10 jaar STEP Engineering' mochten vieren. Hierbij willen wij alle aanwezige relaties, opdrachtgevers en medewerkers, bedanken voor hun aanwezigheid en voor hun bijdrage aan het succes van STEP Engineering in de afgelopen 10 jaar. Speciale dank gaat uit naar onze sprekers, collega Arjan de Roo, Gerrit Meinen met zijn visie vanuit het onderwijs en natuurlijk Foppe de Haan voor zijn enthousiaste en inspirerende verhaal. Op een goede, plezierige en succesvolle samenwerking in de komende 10 jaren!
STEP Engineering BV
donderdag, 15 maart 2018 17:16
Heb jij een passie voor het tekenen en 3D modelleren van mooie gebouwen?  Word je  van fraaie duurzame houtconstructies nog enthousiaster?   Lees dan snel verder en kijk of deze vacature interessant is voor jou!