14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 29 30 31 32 33 34 35

Engineering van Houtconstructies

Engineering van houtconstructies verdient speciaal genoemd te worden binnen onze discipline Bouwkunde en Civiel.
STEP Engineering is dé specialist voor ontwerp, constructieberekeningen (in 3D), 3D-modellering, het tekenwerk, zijnde uitwerken van de overzichts-, detail- en uitvoeringstekeningen vanuit ons 3D tekenprogramma.
Door uitwisseling van de 3D bestanden met de leverancier is een 100% controle mogelijk - het BIM ontwerpproces in optima forma. Door toepassing van engineering en modellering in 3D is een zuivere passing mogelijk, de tolerantie is nihil.

Het resultaat van ons tekenwerk wordt direct ingelezen in de CNC-machine voor de productie van de gelamineerde houtconstructie incl. alle details, stalen bevestigingsmaterialen etc.

Kruislaaghout
De nieuwste ontwikkeling op het gebied van het bouwen van houten woningen en bijvoorbeeld scholen is bouwen met kruislaaghout.
Kruislaaghout is massief hout dat als constructief element overal in de bouw toegepast kan worden. Het bestaat uit kruislings verlijmde houten lamellen, waarvan een 100% massief paneel gemaakt wordt. Alle vormen, diktes en rondingen kunnen 3D gemodelleerd worden.
Doordat de vloeren en wanden gezamenlijk de draagconstructie kunnen vormen is een stalen of betonnen hoofddraagconstructie bij bouwen met kruislaaghout niet nodig.
Kruislaaghout wordt gemaakt van duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd hout afkomstig uit productiebossen.Woningen van hout hebben een prettig woon- en leefklimaat, hebben geen last van krimpscheuren en zijn door de relatief lichte constructie eenvoudig aardbevingsbestendig te maken.
Het 3D model is de directe input voor het productieproces, zodat de constructiedelen 100% nauwkeurig uit de fabriek komen. De bouwtijd is ten opzichte van traditionele bouw zeer kort.

Een selectie van gerealiseerde projecten
STEP Engineering heeft op het gebied van houtconstructies inmiddels vele tot de verbeelding sprekende projecten gerealiseerd, zoals: 

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Kantoor bedrijfschap Medel

  Tiel
 • Zeil- & surfcentrum

  Brouwersdam
 • Villa Sterkenburg

  Driebergen
 • SIP panelen (TEK) woning

  Sambeek
 • Bijgebouw gelamineerd hout

  Heino
 • CLT Vakantiewoning Het Kulkje

  Vlieland
 • CLT Woning

  Rotterdam
 • Uitzending RTL 4

  Woontips
 • Hotel Jakarta

  Amsterdam
 • Houten woonhuis

  Lent
 • Houten woonhuis

  Tubbergen
 • Vitens Vechterweerd

  Dalfsen
 • Viaduct N381 Venekoten

  Appelscha
 • Volkeraksluizen

  Willemstad
 • Stoeterij Bommelsteyn

  Haskerhorne
 • Recreatiepark 't Stoetenslagh

  Hardenberg
 • Lunettenkazerne

  Vught
 • Rijkspaviljoen Floriade

  Venlo
 • Elfstedenhal

  Leeuwarden
 • OBS de Driehoek

  Dordrecht
 • Louwman Museum

  Den Haag

 

Contact

linkedin button

+31 (0)591 646 246

+31 (0)6 2960 6029

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactformulier

Over STEP Engineering

STEP Engineering is een innovatief bedrijf op het gebied van engineering, project- en constructiemanagement en onderhoud. Vanaf de oprichting in 2008, heeft STEP Engineering voor veel opdrachtgevers, aansprekende opdrachten en projecten uitgevoerd.

Actueel

STEP Engineering BV
vrijdag, 07 december 2018 16:29
Constructeur Bouwkunde gezocht! Heb jij een afgeronde HBO of WO studie en ben je gespecialiseerd in bouwkundige constructies? Heb je al enkele jaren relevante werkervaring en wil jij je (verder) ontwikkelen als (hoofd)constructeur? Of wil jij je als constructeur onderscheiden, door te werken met CLT houtconstructies? Kom dan met ons in gesprek om je ambities te bespreken en deze om te buigen in daden. Wij bieden jou: - een zelfstandige functie met veel vrijheid bij een groeiend bedrijf - deskundige collega’s - een no-nonsens en open bedrijfscultuur - gevarieerde (hout)projecten - geavanceerde tools, 2D en 3D teken- en rekensoftware (Revit, Robot Autodesk, Technosoft, CADWork, etc.) - uitzicht op een vast dienstverband (40-urige werkweek) Wat bied jij: - constructieve deskundigheid - enthousiasme en leergierigheid - zelfstandigheid - humor Zou jij je deskundigheid willen aanvullen aan ons team? En durf jij de 'next step' te maken? Neem dan contact op met Tjalling Postma, 06 2960 6029, of Arjan de Roo, 06 1317 7066.
STEP Engineering BV
vrijdag, 19 oktober 2018 20:42
Enkele jaren terug hadden we het steeds over 'BIMMEN'. Voor ons, als engineeringbureau, was het streven je hiermee te onderscheiden. Maar vandaag de dag is het vanzelfsprekend en doen 'we' niks anders! Uitgewerkt tot uitvoeringsniveau, tot de laatste clash, op de millimeter nauwkeurig. Hoe gelamineerd hout, CLT en staal samengaat, dat is toch mooi? Project Centrumgebouw Waterrijk Oesterdam in samenwerking met Wieger Moraal #trotsoponzemodeleurs
STEP Engineering BV
dinsdag, 17 juli 2018 19:23
Gisteren en vandaag de succesvolle plaatsing van 4 silo's en koeltoren voor het project 'Tuimeldroger' van Cumapol door de firma #Bouman.  Engineering, Project- en Constructiemanagement van het nieuwe gebouw en de productie installatie door STEP Engineering in opdracht van Cumapol. Voor de nieuwe productieinstallatie wordt een elders gedemonteerde procesinstallatie vrijwel volledig hergebruikt. Kortom, een circulair project in optima forma! Wij danken #Cumapol voor deze mooie opdracht!
STEP Engineering BV
woensdag, 27 juni 2018 08:30
Het is alweer 2 weken terug dat wij ons jubileum '10 jaar STEP Engineering' mochten vieren. Hierbij willen wij alle aanwezige relaties, opdrachtgevers en medewerkers, bedanken voor hun aanwezigheid en voor hun bijdrage aan het succes van STEP Engineering in de afgelopen 10 jaar. Speciale dank gaat uit naar onze sprekers, collega Arjan de Roo, Gerrit Meinen met zijn visie vanuit het onderwijs en natuurlijk Foppe de Haan voor zijn enthousiaste en inspirerende verhaal. Op een goede, plezierige en succesvolle samenwerking in de komende 10 jaren!
STEP Engineering BV
donderdag, 15 maart 2018 17:16
Heb jij een passie voor het tekenen en 3D modelleren van mooie gebouwen?  Word je  van fraaie duurzame houtconstructies nog enthousiaster?   Lees dan snel verder en kijk of deze vacature interessant is voor jou!
STEP Engineering BV
dinsdag, 19 december 2017 14:47
Eind november hebben wij de engineering aan onze opdrachtgever #Houtkonstruktie Friesland opgeleverd. Vandaag, 3 weken later, wordt door hen de laatste hand aan het casco gelegd. De derde verdieping, met 15 appartementen, staat er op. Zo snel én goed kun je dus tegenwoordig ontwerpen, engineren en bouwen. Een geweldige prestatie van alle betrokkenen! #TEK, #Kingspan, #pdb design